Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

The Daily Mail: Putin l-a învins pe Cameron

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем
Президент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit The Daily Mail preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a „învins” pe premierul Regatului Unit, invitând trei veterani britanici la Parada dedicată Zilei Victoriei de 9 Mai.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Publicaţia britanică The Daily Mail, citată de RIA Novosti, a scrie pe pagina sa de internet despre faptul că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a „învins” pe premierul Regatului Unit, invitând trei veterani ai acestei ţări la Parada dedicată Zilei Victoriei de 9 Mai.

La Moscova, la festivitatea prilejuită de aniversarea a 70 de ani de la Victoria asupra fascismului, au fost invitaţi participanţii renumitelor Convoaie Arctice, iar prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, a refuzat să meargă la Parada Victoriei.

„Fostul ofiţer KGB ştie cum să transforme neplăcerile în folosul său”, — notează ziarul, subliniind că, astfel, refuzul lui Cameron de a vizita Moscova la 9 mai nu a umbrit sărbătoarea.

Trei veterani ai cunoscutelor Convoaie Arctice au fost aşezaţi pe „locuri strategice” la tribuna invitaţilor – alături de Putin şi liderul chinez, Xi Jinping, printre prim-miniştrii altor ţări, care au fost prezenţi la paradă, menţionează The Daily Mail. La festivitate Regatul Unit a fost reprezentat şi de nepotul lui Winston Churchill.

„Datorită acestui fapt, toţi spectatorii au văzut că Parada este urmărită şi de trei britanici, care şi-au pus medaliile şi beretele albe de veterani ai Convoaielor Arctice”, — subliniază corespondentul The Daily Mail.

Veteranii britanici au rămas foarte mulţumiţi de paradă şi de atenţia liderului rus. „Ruşii au avut o atitudine mult mai bună decât propria guvernare, membrii căreia se comportă ca nişte copii alintaţi”, — a declarat veteranul britanic David Craig, care a mers al Moscova din oraşul scoţian Kilmanrok.

 

 

Veteranii britanici l-au criticat pe premierul lor pentru refuzul de a participa la această festivitate.

Fluxul de știri
0