Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetăţenii pot verifica veridicitatea listelor electorale

© SputnikCEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 25 mai – 13 iunie curent alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale în localurile secţiilor de votare, precum şi în regim on-line.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Comisia Electorală Centrală informează că în perioada 25 mai – 13 iunie curent alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale în localurile secţiilor de votare, precum şi în regim on-line pe pagina de Internet a instituţiei.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secţiei de votare, ce corespunde domiciliului sau reşedinţei sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători, menţionează CEC.

Comisia a amintit că fiecare alegător poate fi înscris numai într-o listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa său în perimetrul secţiei de votare respective. Persoana care are domiciliu şi reşedinţă valabilă se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

Fluxul de știri
0