Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fermierii din Moldova renunţă la proteste şi încep dialogul cu puterea

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaСбор овощей в фермерском хозяйстве в Приморском крае
Сбор овощей в фермерском хозяйстве в Приморском крае - Sputnik Moldova
Abonare
Protestele anunţate anterior de agricultori pentru sfârşitul lunii mai nu vor avea loc. Agricultorii au decis să dea curs dialogului cu guvernarea.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Reprezentanţii unor asociaţii de fermieri au anunţat luni că protestele preconizate pentru sfârşitul lunii mai nu vor avea loc. Potrivit reprezentanţilor fermierilor, s-ar fi ajuns la unele înţelegeri cu guvernarea, iar agricultorii au decis să dea curs dialogului.

„O parte dintre propunerile noastre au fost acceptate. Au avut loc discuţii dificile între fermieri. Există în acest mediu o mare doză de neîncredere faţă de guvernare, deoarece până în prezent comunicare noastră cu autorităţile centrale a fost anevoioasă. Dar aşa cum revendicarea noastră, ca agricultura să fie subvenţionată, a fost acceptată, noi am decis să renunţăm deocamdată la proteste şi să începem dialogul”, a declarat luni Alexandru Slusari, unul dintre reprezentanţii fermierilor.

Potrivit lui Slusari, un număr mare de agricultori se află în prag de faliment. În aceste condiţii este nevoie să fie găsite de urgenţă soluţii, dacă nu se doreşte ca în toamnă să vedem cum se ruinează o serie de întreprinderi agricole. „Dacă nu vor fi soluţionate problemele din agricultură fermierii vor ieşi iarăşi la proteste, numai că atunci când situaţia va fi de tot critică ei deja vor cere debarcarea guvernării”, a mai spus Slurari, precizând că, de fapt, agricultorii sunt ultimii care urmăresc destabilizarea situaţiei din ţară.

Fluxul de știri
0