Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria din Chișinău propune crearea sindicatelor șoferilor

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaВъезд в Кишинев
Въезд в Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria va discuta problema fondării sindicatelor șoferilor de pe transportul public.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik Moldova. Primăria din Chișinău examinează problema fondării sindicatelor șoferilor, pentru a evita conflictele interne din întreprinderi din cauza cărora au de suferit orășenii, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Igor Gamrețchi, șeful direcției transportului public și căilor de comunicare.

Șoferii microbuzului nr.115 au ieșit pe data de 19 mai pe rută, protestând astfel contra deciziei șefului de întreprindere, care prevedea transferarea câtorva mașini pe ruta nr.111. Mai mult decât atât, administratorul rutei le lua un impozit local ceea ce contravine deciziei consiliului municipal. Ca rezultat, primăria a decis să anuleze ruta nr, 115 și să introducă ruta nr. 185.

Gamrețchi a spus că direcția pe care o conduce va face tot posibilul ca această rută să înceapă din nou să funcționeze.

”Se pregătesc deja documentele necesare, ca totul să corespundă legislației în vigoare. Totul ce s-a făcut a fost făcut împreună cu colectivul rutei nr.115. În această săptămână, direcția va organiza o ședință cu toți administratorii de rută și cu reprezentanții șoferilor. Noi propunem crearea sindicatelor șoferilor, pentru a stabili raporturile cu administrația și pentru a evita pe viitor asemenea conflicte. Nu putem spune o dată exactă la care ruta va începe să lucreze, pentru că acum se pregătesc documentele de înregistrare a mijloacelor de transport. Aceasta este o procedură lungă”, a spus Gamrețchi.

Fluxul de știri
0