Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă cinci persoane sunt bănuite în dosarul celor trei bănci din RM

© SputnikCătuşe
Cătuşe - Sputnik Moldova
Abonare
Patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore. Anterior serviciul de presă al CNA a publicat funcţiile persoanelor reţinute, iar în presă au apărut date despre identitatea unora dintre aceştia.

CHIŞINĂU, 22 mai – Sputnik Moldova. Pe lângă ex-directorul BEM, Grigorie Garchevici, alte cinci nume noi au apărut în dosarul celor trei bănci din Moldova. Aceştia au fost escortaţi vineri la CNA, având statutul de bănuiţi, a declarat vineri şeful direcţiei urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu.

Potrivit lui Zumbreanu, patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore. Anterior serviciul de presă al CNA a publicat funcţiile persoanelor reţinute, iar în presă au apărut date despre identitatea unora dintre aceştia. Este vorba despre reţinerea pentru 72 de ore a lui Grigorie Gacichevici şi a fostului şef al direcţiei juridice din cadrul BEM, Mihai Bejenari. De asemenea au fost reţinuţi conducătorii a două companii private, Valentin Bodişteanu şi Mihai Moşin.

Alte două persoane şi anume fostul vicedirector al BEM şi fostul şef de pază al acestei bănci, deşi nu au fost reţinuţi, au de asemenea statut de bănuiţi.

Potrivit lui Zumbreanu, toate aceste persoane au calitatea de bănuiţi în activităţi de creditare ilegală. În total, a menţionat reprezentantul CNA, în legătură cu creditarea ilegală în perioada 2009-2013 sunt intentate 16 dosare penale, ce vor fi transmise în timpul apropiat în judecată.

Fluxul de știri
0