Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Greşelile admise în cooperarea cu SUA sunt conştientizate în Germania

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaТелекомпания "Мир" в Тбилиси
Телекомпания Мир в Тбилиси - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful Serviciului Federal de Informaţii (BND) al Germaniei, Gerhard Schindler, a recunoscut faptul că instituţia sa a comis greşeli în cooperarea cu serviciile secrete americane.

CHIŞINĂU, 22 mai – Sputnik Moldova. Şeful Serviciului Federal de Informaţii (BND) al Germaniei, Gerhard Schindler, a recunoscut faptul că instituţia sa a comis greşeli în cooperarea cu serviciile secrete americane. Despre aceasta scrie vineri RIA Novosti.

La mijlocul lunii aprilie în Germania a izbucnit un nou scandal de spionaj, iar o serie de instituţii de presă germane au anunţat că Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA) a SUA a utilizat posibilităţile tehnice ale BND pentru spionarea politicienilor din Franţa şi Austria, dar şi a marilor corporaţii europene.

Comisia parlamentară pentru anchetarea activităţii BND s-a adresat conducerii Germaniei cu solicitarea lista întreagă de obiecte spionate oferite americanilor.

La audierile din Parlament, Schindler a recunoscut că serviciul pe care îl conduce nu a verificat aşa cum trebuia obiectele lista obiectelor de spionare, primite de la colegii americani. Schindler a menţionat că anumiţi colaboratori ai BND ştiau despre scopurile dubioase ale serviciilor americane încă din 2005, însă el însuşi a fost informat despre aceasta abia în martie.

Aşa cum anunţă agenţia Associated Press, şeful BND a numit această supraveghere „uimitoare” şi a explicat prin dependenţa sa puternică faţă de serviciile secrete ale SUA, ceea ce a făcut ca anumiţi colaboratori să tacă.

Schindler a declarat că va desfăşura o anchetă minuţioasă în cadrul instituţiei, dar a prevenit că deschiderea sa excesivă poate dăuna cooperării de parteneriat de mai departe în sfera activităţii informaţiilor secrete cu alte ţări.

 

Fluxul de știri
0