Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputat al Dumei de Stat: decizia Ucrainei de a interzice tranzitul militarilor creează probleme

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Legislatorul rus a subliniat că Rusia nu va abandona Transnistria și Moldova.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Președintele comitetului Dumei de Stat al Rusiei pentru probleme militare Vladimir Komoedov, a declarat joi că anularea de către Rada Supremă a Ucrainei a acordului privind tranzitul militarilor FR spre Moldova creează probleme pentru Rusia, transmite RIA Novosti.

”Trebuie să ne gândim cum să acționăm acum, trebuie să căutăm alte căi. Noi nu trebuie să abandonăm Moldova și Transnistria”, a declarat Komoedov.

Așa cum a comunicat joi pentru Sputnik Moldova o sursă, în zona de securitate de pe Nistru fac parte din contingentul pacificator unit 450 de militari ruși. Locul dislocării lor este Benderul și Dubăsarii. Potrivit aceleiași surse, din grupa operativă a militarilor ruși fac parte 80 de oameni, majoritatea cărora sunt din Dubăsari.

Legislatorii ucraineni au denunțat joi acordul cu FR privind tranzitul prin teritoriul Ucrainei a militarilor ruși care se află temporar pe teritoriul RM.

Fluxul de știri
0