Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sondaj: 36 % din chişinăuieni siguri că vor merge să-şi aleagă primarul

© Sputnik / Руслан Шалапуда / Accesați arhiva multimediaДосрочные парламентские выборы в Молдавии
Досрочные парламентские выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale, numai 36 la sută dintre chişinăuieni sunt siguri că vor merge la vot. Așa arată rezultatele studiului sociologic “Opțiunile sociopolitice ale cetățenilor municipiului Chișinău în preajma alegerilor locale din 2015”.

CHIŞINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale, numai 36 la sută dintre chişinăuieni sunt siguri că vor merge la vot. Așa arată rezultatele studiului sociologic “Opțiunile sociopolitice ale cetățenilor municipiului Chișinău în preajma alegerilor locale din 2015”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. 

alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC: Reguli pentru candidaţii la funcţia de primar

“Avem o intenție scăzută de vot. Dacă pe republică, peste 50 % din populație este sigură că va merge la vot, atunci în Chișinău doar 36 %”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, Victor Mocanu.

Potrivit sursei, “Comisia Electorală Centrală (CEC) împreună cu candidații electorali  trebuie să-și organizeze foarte bine programele electorale, întrucât să motiveze cetățenii să participe la vot”.

Președintele Centrului de Inițiative și Monitorizare a Autorităților Publice, Ion Dron, a declarat pentru Studio ” Sputnik-Moldova” că “atât timp cât oamenii nu au încredere în partidele politice și nici în instituțiile statului, societatea moldovenească nu poate înregistra progrese”


Fluxul de știri
0