Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova au început pregătirile pentru BAC

 - Sputnik Moldova
Abonare
În RM a început procesul de instruire a preşedinţilor şi secretarilor Centrelor de Bacalaureat.

CHIŞINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Ministerul Educaţiei al RM a anunţat că a început procesul de instruire a preşedinţilor şi secretarilor Centrelor de Bacalaureat.

Participanţii sânt familiarizaţi cu acţiunile ce ţin de desfăşurarea sesiunii de examene 2015: pregătirea Centrelor de Bacalaureat şi a sălilor de examen, întocmirea listelor candidaţilor pentru fiecare sală de examen. De asemenea, sânt discutate atribuţiile preşedintelui şi a secretarilor înainte, în timpul şi după încheierea probelor de examen: transportarea în securitate a materialelor de examen, asigurarea condiţiilor adecvate pentru scrierea testelor, respectarea termenelor de prezentare a rezultatelor de la fiecare probă de examen, asigurarea condiţiilor pentru depunerea contestaţiilor, se spune într-un comunicat al ministerului de resort.

Instituţia a precizat că Agenţia de Asigurare a Calităţii organizează aceste seminare în perioada 20-22 mai la Bălţi, Comrat şi Chişinău. Sunt aşteptaţi să participe 103 preşedinţi şi 200 de secretari ai Centrelor de Bacalaureat.

Ministerul Educaţiei aminteşte că sesiunea de bacalaureat din anul curent se va desfăşura în perioada 2-19 iunie.

Fluxul de știri
0