Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un festival al teatrelor de copii s-a încheiat la Călărași

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaЭскиз декорации
Эскиз декорации - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la festival au prezentat lucrări în limba rusă.

CHIȘINĂU, 21 mai — Sputnik Moldova. Al V-lea festival raional al teatrelor în limba rusă a avut loc la Călărași în ajunul Zilelor scrisului și culturii ruse.

La festival au participat colective din majoritatea liceelor naționale și gimnaziilor din raion. Tinerii artiști au prezentat 21 de spectacole după poveștile populare și operele scriitorilor ruși.

Juriul a apreciat înalt piesele montate de liceele din satele Țibirica și Bravicea, gimnaziilor din satele Bahmut, Hirova și din alte școli.

 Liderii festivalului, în categoria mică de vârstă, au fost elevii de la gimnaziul din satul Dereneu care au montat piesa ”Talantov mnogo ne bîvaet”, iar în grupa mare – teatrul gimnaziului din satul Temeleuți, care au montat un spectacol după Alecsandru Grin, ”Alîe parusa”.

Centrul rus de știință și cultură a premiat două colective câștigătoare cu câte o excursie la Chișinău cu vizionarea unui spectacol la Teatrul de pe str. Roz.

Fluxul de știri
0