Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atestare la nivel naţional pentru cadrele didactice

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaШкольный учитель
Школьный учитель - Sputnik Moldova
Abonare
Peste o mie de cadre didactice și manageriale care solicită conferirea sau confirmarea gradului didactic-managerial I sau superior participă la sesiunea de atestare.

CHIŞINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Peste o mie de cadre didactice și manageriale care solicită conferirea sau confirmarea gradului didactic-managerial I sau superior participă la sesiunea de atestare. 

Din numărul total de candidați, 774 de cadre aspiră la gradul didactic- managerial I, iar 273 – la gradul didactic superior. Cele mai multe solicitări au fost depuse din partea învățătorilor din clasele primare. Alți 92 de candidați sunt profesori de limbă și literatură română, iar 85 – de istorie și educație civică.

Candidații sunt evaluați de comisiile republicane de  atestare pe discipline școlare și de profil. Activitatea comisiilor este monitorizată de Ministerul Educației. 

Atestarea cadrelor didactice și de conducere include o evaluare a activității acestora în instituția în care activează. Totodată, candidații elaborează şi prezintă în mod public lucrări metodice de autoevaluare şi  susțin public un interviu de performanță.

În Codul educației a fost păstrată prevederea privind posibilitatea de accedere la grad didactic sau managerial. Deţinătorilor de grade didactice li se eliberează certificate de grad didactic şi li se acordă un spor la salariu. 

 

Fluxul de știri
0