Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procedura de vămuire a importurilor şi exporturilor a fost simplificată

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaКонтейнеры. Архив
Контейнеры. Архив - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal al Republicii Moldova a revizuit Regulamentul de aplicare a destinaţiilor vamale prevăzut de Codul Vamal, care are drept scop reducerea numărului de acte necesare vămuirii mărfurilor importate-exportate în Moldova.

CHIŞINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Serviciul Vamal al Republicii Moldova a revizuit Regulamentul de aplicare a destinaţiilor vamale prevăzut de Codul Vamal, care are drept scop reducerea numărului de acte necesare vămuirii mărfurilor importate-exportate în Moldova.

Pentru export numărul actelor care însoțeau declarația vamală a fost redus de la 9 până la 3, iar pentru import – de la 11 la 3. 

Adițional, regulamentul aprobat precizează noțiunea de control fizic al mărfurilor. Astfel, controlul fizic se va efectua total sau parțial.  Acest lucru  va contribui la reducerea costurilor aferente efectuării controlului fizic total suportate de agenții economici. 

 

 

 

Fluxul de știri
0