Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Regulamentul de subvenţionare a agriculturii în RM, aprobat

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaFood fair in Rostov-on Don
Food fair in Rostov-on Don - Sputnik Moldova
Abonare
Fondul de subvenţionare a agriculturii fost majorat de la 460 de milioane lei în 2014 la 610 milioane de lei în 2015.

CHIŞINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Regulamentul privind modul de repartizare a mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2015 a fost aprobat de Guvern.

„Mijloacele fondului de subvenţionare au fost majorate de la 460  milioane  lei în 2014 la 610  milioane  lei în anul curent”, a ţinut să remarce Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Ministrul Agriculturii, Ion Sula, a menţionat că au fost stabilite mai multe plafoane: pentru stimularea creditării, nu mai multe de 100.000 de lei; asigurarea riscurilor, nu mai mult de 300.000 de lei; pentru procurarea tehnicii agricole, tradiţional, nu mai mult de 200.000 de mii de lei. Demnitarul a mai spus că au fost instituite trei măsuri de sprijin prioritare, şi anume infrastructura post-recoltare, unde plafonul este de 2,5 milioane de lei şi pentru construcţia serelor — 2 milioane de lei.

Fluxul de știri
0