Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel: „Parteneriatul estic” nu este un instrument de extindere a UE

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaCаммит стран G7 в Брюсселе. День второй
Cаммит стран G7 в Брюсселе. День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Angela Merkel, susţine că „Parteneriatul estic” nu reprezintă un instrument de extindere a UE şi că acesta nu trebuie să alimenteze aşteptări artificiale.

CHIŞINĂU, 21 mai – Sputnik Moldova. Cancelarul german, Angela Merkel, susţine că „Parteneriatul estic” nu este un instrument de extindere a UE şi că acesta nu trebuie să alimenteze aşteptări artificiale. Despre aceasta relatează joi RIA Novosti.

„Parteneriatul estic” presupune asocierea politică şi integrarea economică a UE cu Azerbaidjan, Armania, Belorusia, Georgia, Moldova şi Ucraina. Ultimele trei ţări au semnat acorduri de asociere cu UE.

Referindu-se la „Parteneriatul estic”, Merkel a declarat, înainte de a pleca la Summit-ul PE de la Riga: „Formatul „Parteneriatului estic” nu reprezintă un instrument de extindere a UE. Nu trebuie să provocăm aşteptări artificiale, cărora ulterior nu vom putea să le facem faţă. Noi înţelegem acest lucru; mă străduiesc să fac înţeles acest punct de vedere pentru partenerii noştri din Est”, a declarat Merkel.

Fluxul de știri
0