Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu a promis să modifice legile până la 1 iulie pentru a ajuta fermierii

Капуста
Abonare
La mijlocul verii va fi anulat impozitul pentru venit. Aceasta și alte inițiative spicherul a promis să le coordoneze cu colegii până în seara acestei zile.

 

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Andrian Candu, președintele parlamentului, a promis miercuri la o întâlnire cu producătorii agricoli să le ofere legal posibilitatea de importa singuri carburanți în țară pentru a reduce din cheltuieli. Între alte promisiuni ale spicherului este și oferirea de credite preferențiale și anularea impozitului pe venit.

Alexandru Slusari, președintele asociației producătorilor agricoli UniAgroProtect, care a participat la întâlnire, a remarcat că dacă aceste măsuri nu vor fi luate la termenul stabilit, sectorul agrar va avea pierderi colosale.

 Tot miercuri s-a întâlnit cu agrarienii și primul ministru Chiril Gaburici. El a discutat cu fermierii introducerea taxei 0% pentru venitul întreprinderilor pe o perioadă de 5 ani.

În același timp, Banca Mondială a acceptat finanțarea suplimentară în volum de 12 mil. de dolari pentru fermierii care au avut de suferit în urma limitărilor de export din partea Rusiei.

Acest grant va fi repartizat între producătorii agricoli, care cultivă mere, prune, struguri și care au un lot mai mare de 15 ha de pământ și celor care au avut de suferit în 2014 pentru că și-au trimis produsele la procesare, dar nu le-au exportat în Rusia.

Se așteaptă că finanțarea va compensa aproximativ 50% din diferența dintre actualul preț de piață al produselor agricole și prețul pentru procesarea lor în 2014.

Anterior, fermierii țării au declarat intenția lor de a ieși la o acțiune de protest pe data de 27 mai pentru a cere îmbunătățirea condițiilor ce țin de greutățile de export după embargoul pus de Rusia, dar și să li se ofere posibilitatea de a lua credite de peste hotare.

 

Fluxul de știri
0