Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au scumpit paşapoartele biometrice

© Sputnikpaşaport
paşaport - Sputnik Moldova
Abonare
Tariful de bază pentru eliberarea paşaportului biometric în termen de 30 de zile a fost majorat din 20 mai cu 150 lei, a declarat miercuri Oleg Rotaru, director de departament în cadrul ÎS „Registru”.

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Tariful de bază pentru eliberarea paşaportului biometric în termen de 30 de zile a fost majorat din 20 mai cu 150 lei, a declarat miercuri Oleg Rotaru, director de departament în cadrul ÎS „Registru”. 

Conform majorărilor, pentru perfectarea paşaportului timp de 30 de zile cetăţeanul va plăti 850 lei, în zile – 1060 lei, în 10 zile – 1280 lei, iar în 5 zile – 1490 lei. 

Cetăţenii vor trebui să achite 1700 lei dacă vor solicita eliberarea paşaportului în termen de 24 de ore, 6 ore – 2130 lei, iar în 3 zile – 2550 lei. 

Rotaru a declarat că au mai fost revizuite consecutiv şi tarifele serviciilor prestate în regim de urgenţă, în funcţie de termenul examinării solicitării.

„Necesitatea revizuirii tarifului la eliberarea paşaportului a apărut încă în august 2014, când au fost puse în circulaţie carnete noi de paşapoarte de culoare roșie-vișinie, fiind modernizat procesul tehnologic de producere a acestora”, a declarat Rotaru. 

Potrivit fucţionarului de la Registru „actualizarea respectivă este una întârziată, ţinând cont de povara financiară a întreprinderii”.

 

 

 

Fluxul de știri
0