Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militar condamnat pentru impunerea ilegală la muncă a subalternilor

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Un militar prin contract din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI a fost condamnat la 5 ani cu suspendate pentru impunerea ilegală la muncă şi aplicarea violenţei asupra subalternilor.

 

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Un militar prin contract din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI a fost condamnat la 5 ani cu suspendate pentru impunerea ilegală la muncă şi aplicarea violenţei asupra subalternilor. 

Procuratura Militară Chişinău a constatat că, în cursul lunii octombrie 2014, militarul în grad de căpitan, deţinând funcţia de comandant de companie asigurare şi aprovizionare tehnico-materială a unităţii militare dislocată în satul Buţeni, Hânceşti, a retras de la îndeplinirea obligaţiilor serviciului militar 4 carabinieri din subordine. 

Căpitanul a repartizat ilegal subalternii la încărcarea remorcilor cu carne la o întreprindere din Hânceşti. Pentru lucrările prestate de militari timp de 4 zile, inculpatul a primit de la administraţia firmei peste 2 mii lei şi carne, pe care le-a însuşit.

Procurorii militari au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, sub pretextul refuzului unuia dintre subalterni de a pleca la lucrări ilegale în afara unităţii, inculpatul i-a aplicat o lovitură în regiunea capului, cauzându-i victimei leziuni corporale.

Prin aceeaşi sentinţă militarul a fost amendat cu 10 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în Forţele Armate timp de 4 ani, cu retragerea gradului militar.

 

Fluxul de știri
0