Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ştampila pentru antreprenori ar putea fi anulată

© Sputnikştampila печать
ştampila печать - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege în vederea transformării ștampilei pentru activitatea de antreprenoriat dintr-o obligațiune într-o opțiune benevolă.

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege în vederea transformării ștampilei pentru activitatea de antreprenoriat dintr-o obligațiune într-o opțiune benevolă. 

Proiectul de lege urmează definitivat și propus spre aprobare de către Guvern până la mijlocul lunii iunie.

Demersul prim-ministrului Chiril Gaburici a fost bazat și precedat de consultări publice cu reprezentanții mediului de afaceri, organizat de Secretariatul Consiliului Economic a Prim-ministrului. 

Consultările publice au demonstrat că eliminarea obligativităţii ştampilei pentru antreprenori este necesară, în contextul în care instrumentele de semnare electronică, inclusiv semnătura mobilă, o pot substitui cu succes. 

Anularea obligativității ștampilei pentru antreprenori ar reduce costurile de lansare a afacerilor cu 30%. 

În procesul de comerț transfrontalier ștampila rămâne a fi unul din obstacolele netarifare care pune în dificultate procedura de export.  


Fluxul de știri
0