Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Circulația în întreprinderile de comerț cu amănuntul a crescut într-o lună cu 10,9%

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Conform statisticii, veniturile din vânzările întreprinderilor de comerț cu amănuntul au crescut într-o lună cu 10,9%.

 

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. Conform rezultatelor din primul trimestru al lui 2015, volumul cifrei de afaceri la întreprinderile care au ca activitate de bază ”vânzarea cu amănuntul” (cu excepția automobilelor și bicicletelor) s-a redus cu 0,8% în comparație cu anul trecut, transmite Sputnik Moldova cu trimitere la datele Biroului Național de Statistică (BNS).

Potrivit sursei, în luna martie a acestui an, în comparație cu luna anterioară, veniturile din vânzări ale agenților economici care practică această activitate, au crescut cu 10,9% și cu 0,1% în comparație cu prima lună din primăvara lui 2014. Datele se dau în prețuri comparabile.

În primul trimestru al anului curent a crescut cu 0,9% valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ şi servicii (într-o lună +5,5% în prețuri curente).

Într-o lună s-au majorat cu 18,1% veniturile întreprinderilor care au ca activitate ”comerțul angro, deservirea tehnică și reparația mijloacelor de transport și a motocicletelor”. În ianuarie-martie ale acestui an circulația întreprinderilor din acest segment a crescut cu 11,8% (în prețuri curente).

În martie, indicatorii de venituri ai firmelor, care prestează servicii de piață, oferite întreprinderilor, s-au majorat în comparație cu februarie cu 12,7%. Valoarea cifrei de afaceri a acestora a crescut în trei luni ale lui 2015 cu 5% (în prețuri curente), faţă de perioada sinilară din 2014.

 

Fluxul de știri
0