Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A avut loc gala de premiere în cadrul festivalului CRONOGRAF

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaRoscosmos Studio cameraman Vladimir Gavrilov
Roscosmos Studio cameraman Vladimir Gavrilov - Sputnik Moldova
Abonare
Marele Premiu şi Trofeul Festivalului, în valoare de 2500 de euro, oferit de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie i-a revenit filmului CARDIOPOLITICA, realizat de Svetlana Strelnikova (Rusia).

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. În competiţia finală au participat 18 documentare din 15 ţări la Secţiunea Principală, 12 filme din 5 ţări la Secţiunea CadRO şi 9 lucrări de la studiouri independente din R. Moldova la Secţiunea Producţii Locale, informează organizatorii festivalului. La Secţiunea Un LIKE pentru documentar au fost proiectate 5 filme.

Documentarul GABOR, realizat de Sebastián Alfie (Spania) a luat Premiul pentru Regie, dar şi Premiul Simpatia Publicului la Secţiunea Principală.

Premiul pentru Imagine, oferit de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, a fost acordat filmului CREPUSCULE, regizat şi filmat de Valentyn Vasyanovych, Ucraina.

Premiul Special al Juriului i-a revenit documentarului POVESTEA D-LUI TANDREȚE în regia lui Dagmar Smržová, Republica Cehă.

În premieră a fost instituit premiul în memoriam Victor Bucătaru, acordat producţiei estoniene PMR – IN THE STATE OF LIMBO în regia lui Meelis Muhu și Kristina Norman.

Premiul I şi Trofeul Secţiunii Producţii Locale pentru cea mai bună lucrare l-a obţinut documentarul realizat de Alina Radu, ELITOCID LA PANTA DE SUS. Lucrarea BUNELUL, semnată de Dumitru Tcaci a obţinut Premiul II, iar premiul III a fost acordat producţiei RÂUL CAMENCA: AUGUST 2014, în regia lui Ghenadie Popescu.

Menţiuni speciale în cadrul Secţiunii Producţii Locale au obţinut filmele DOMNICA, în regia lui Constantin Bozianu, şi LA HANUL MORŢII (EPISODUL 0) / THE DEATH INN, în regia lui Pavel Păduraru.

Fluxul de știri
0