Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La aeroportul din Chișinău continuă o construcție de amploare

Abonare
Merg în toi lucrările pentru modernizarea terminalului și ale altor obiecte.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. La Aeroportul internațional din Chișinău continuă lucrările de construcție, care au drept scop armonizarea muncii principalelor uși ale țării.

”În prezent sunt în toi lucrările pentru extinderea zonei de sosire și zonei de deservire a bagajelor. Deja se montează construcțiile. Așa că în 2-3 luni așteptați noutăți în ceea ce privește chiar deschiderea aerogării, extinsă și îmbunătățită. Se schimbă absolut tot designul complexului. El va fi mult mai frumos și mai confortabil”, a declarat pentru Sputnik Moldova Petru Jardan, directorul general al companiei-concesionar ”AVIA INVEST”.

Potrivit lui, în legătură cu asta vor fi create noi locuri de muncă pentru Poliția de frontieră și în zona de înregistrare.

El a mai spus că la această etapă se presupune modernizarea  așa-numitelor terenuri de lucru – ale peronului gării și ale pistelor de decolare și aterizare.

”Sunt pe sfârșite lucrările de proiectare. Până la sfârșitul lunii, cu ajutorul domnului, vom începe reabilitarea terenurilor de lucru”, a remarcat Jardan.

Compania ”AVIA INVEST” concretizează că lucrările de construcție nu vor influența munca aeroportului – graficul de vară va rămâne neschimbat.

Fluxul de știri
0