Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Delapidări de milioane la CFM şi poliţişti suspectaţi de protecţionism

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Abonare

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne a desfăşurat o operaţiune de amploare, în cadrul căreia au fost reținuți câțiva angajați ai Întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” și mai mulți complici ai acestora.

Operaţiunea a avut loc în baza unui dosar penal intentat pentru sustrageri în proporţii deosebit de mari. În dosar sunt vizate două grupări criminale specializate în delapidarea carburanţilor, din care făceau parte şi angajaţi ai „CFM” din Nordul şi Sudul ţării (Basarabeasca şi Ocnița), menţionează serviciul de presă al SPIA.

Oamenii legii au stabilit că angajaţii „CFM” sustrăgeau carburanţii din locomotivele de tren, în scopul comercializării ulterioare a acestuia. Suspecţii erau protejaţi de angajați ai Inspectoratelor de poliţie teritoriale, Inspectoratului Național de Investigații, Inspectoratului Național de Patrulare și ai Departamentului Poliției de Frontieră.

În cadrul operațiunii au fost reținute în flagrant delict mai multe persoane, fiind efectuate percheziții la domiciliile și în automobilele acestora. În urma percheziţiilor au fost depistate sume de bani de peste 4000000 de lei, provenienţa cărora nu a putut fi justificată, zeci de tone de motorină, pompe și arme deținute ilegal.

La moment, 7 persoane din numărul total al reţinuţilor se află în arest pentru 15 zile.

Fluxul de știri
0