Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O misiune de afaceri din RM întreprinde o vizită în ţările baltice

© SputnikŢările baltice harta
Ţările baltice harta - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de companii moldoveneşti vizitează în perioada 18 – 22 mai curent ţările baltice, cu scopul de a descoperi noi pieţe de desfacere pentru producţia autohtonă şi valorificarea experienţei acestor ţări în procesul de integrare economică cu Uniunea Europeană.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. O misiune de afaceri din Republica Moldova şi-a început vizita de o săptămână în ţările baltice, se spune într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) difuzat luni.

Un grup de companii moldoveneşti vizitează în perioada 18 – 22 mai curent ţările baltice, cu scopul de a descoperi noi pieţe de desfacere pentru producţia autohtonă şi valorificarea experienţei acestor ţări în procesul de integrare economică cu Uniunea Europeană, precizează Serviciul de presă al CCI. Din delegaţie fac parte companii din domeniul industriei uşoare şi industriei alimentare.

Companiile vor participa la forumuri economice bilaterale în fiecare dintre cele trei ţări baltice, fiind prezentat specificul mediului de afaceri, reglementările de import, fiscale, etc., precum și evoluţia economiei, dar şi impactul asupra companiilor concrete, în urma aderării la Uniunea Europeană.

Reprezentanţii companiilor moldoveneşti vor avea  întâlniri cu potenţiali parteneri din ţările baltice, inclusiv vizite la cei mai mari importatori şi distribuitori de produse alimentare din Letonia şi Lituania.

În data de 21 mai, delegaţia moldovenească va participa, la Riga, la Forumul de afaceri în cadrul Summitului parteneriatului estic.

Fluxul de știri
0