Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul Internațional de Film Documentar "CRONOGRAF"

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimedia"Ночь пожирателей рекламы" в Москве
Ночь пожирателей рекламы в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Ideea desfășurării acestui festival aparține unui grup de tineri cineaști moldoveni, care şi-au propus să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume.

În data de 12 mai, la Chișinău, s-a dat startul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar “CRONOGRAF”. Ideea desfășurării acestui festival aparține unui grup de tineri cineaști moldoveni, care şi-au propus să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume. În acest an, la Festival au fost prezentate 300 de pelicule. Dintre acestea, juriul a selectat doar 30 de producții, care provin din 22 de țări. Cele 30 de documentare vor fi proiectate în peste 20 de localități din țară. Astfel că nu doar locuitorii Capitalei vor putea să le privească în mod gratuit. Ediția a XII-a a Festivalului va aduce în atenția cinefililor 11 producții și coproducții autohtone noi. Una dintre acestea este scurtmetrajul "Evadarea". În cadrul unei conferințe de presă, regizorul Nicolae Negară a spus că această peliculă, prezentată în premieră, este inspirată dintr-o istorie adevărată, care a avut loc în anii '90.

Startul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar “CRONOGRAF”

Autor: Mariana Râțoi

În emisie: 16.05.2015

 

Fluxul de știri
0