Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adepții unirii Moldovei cu România vor organiza sâmbătă un marș la Chișinău

Abonare
Participanții la marș vor trece prin centrul Chișinăului, oprindu-se în fața clădirilor ambasadelor Rusiei, SUA, Germaniei și României.

 

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik Moldova. Un grup de persoane, care se pronunță pentru intrarea Moldovei în România, va organiza sâmbătă un marș în centrul Chișinăului, consacrate celei de a 203-a aniversare de la intrarea Moldovei de Est în componența Rusiei, a comunicat o sursă de la MAI al RM.

Moldova de Est (Basarabia), care s-a aflat sub jugul Imperiului Otoman, a intrat în componența Rusiei în 1812, potrivit Tratatului de la București.

Participanții la acțiune intenționează să treacă pe lângă clădirile ambasadelor Rusiei, SUA, Germaniei și României.

Așa cum ni s-a comunicat la Inspectoratul general de poliție, străzile pe care vor trece manifestanții vor fi controlate de poliție.

Anterior, în Chișinău a fost reținut un adept al intrării Moldovei în componența României, liderul platformei ”Acțiunea 2012”, Gheorghe Simion. El a fost expulzat din țară fără dreptul de a intra în ea timp de 5 ani.

Așa cum a declarat pentru Sputnik Moldova analistul Valerii Ostalep, marșul unioniștilor e în afara legii și ar fi fost interzise în orice țară din lume.

”Conform legilor noastre, ca și ale oricărui altui stat, sunt interzise orice acțiuni care sunt îndreptate spre distrugerea statului. Iar unioniștii spun că ei acționează pentru a distruge țara noastră”, a subliniat Ostalep.

Potrivit lui, Simion stă în fruntea unei mișcări al cărei scop este distrugerea statului moldovenesc.

 

Fluxul de știri
0