Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi percheziţii şi o reţinere în legătură cu creditele neperformante

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În perioada 2009-2012 agenţii economici vizaţi ar fi contractat mai multe credite în sumă totală de peste 700 000 000 de lei, iar companiile de evaluare ar fi supraestimat valoarea bunurilor puse în gaj.

CHIŞINĂU, 15 mai – Sputnic Moldova. Procurorii şi ofiţerii CNA au efectual noi percheziţii în legătură cu dosarul creditelor neperformante de la Banca de Economii şi Banca Socială. Potrivit CNA, a fost reţinut beneficiarul unui credit.

Opt percheziţii au avut loc în această dimineaţă la directorii a şase firme care au beneficiat de credite de la Banca de Economii şi două companii de evaluare, notează serviciul de presă al CNA. Instituţia subliniază că în perioada 2009-2012 agenţii economici vizaţi ar fi contractat de la bancă mai multe credite în sumă totală de peste 700 000 000 de lei, iar companiile de evaluare ar fi supraestimat valoarea bunurilor puse în gaj.

Cât priveşte persoana reţinută, aceasta ar fi luat de la Banca de Economii un credit de  2800000 de dolari, punând în gaj mai multe imobile ce ar valora mai puţin decât suma creditului acordat.

Fluxul de știri
0