Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova s-a redus numărul de turiști

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaИностранные туристы
Иностранные туристы - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova devine tot mai puțin atractivă pentru turiști. Într-un an, numărul străinilor care au venit în RM s-a redus cu 6,9%.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik Moldova. Potrivit rezultatelor primului trimestru al lui 2015, structurile colective de amplasare a turiștilor din Moldova au primit 35,7 mii de turiști, dintre care 19,5 mii concetățeni de ai noștri. Acestea sunt datele Biroului Național de Statistică.

Potrivit sursei, în comparație cu indicatorii lui 2014, acesta s-a redus cu 6,6%. Specialiștii remarcă că reducerea este condiționată de scăderea numărului de locuitori permanenți în căminele pentru cei veniți (-14,3%), în hotele și motele (-11%), în instituțiile de întremare a sănătății (-3%).

O mare parte dintre străinii care vin în Moldova sunt din România (25,9%), Ucraina (16,1%) și Rusia (9,7%).

Numărul de înnoptări ale turiștilor în structurile colective a constituit 193,7 mii, ceea ce e cu 9,8% mai mult în comparație cu rezultatele anului trecut, totodată 75,5% de înnoptări au revenit turiștilor moldoveni.

Fluxul de știri
0