Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Parlament au loc discuţii dificile despre neutralitatea RM

© SputnikParlamentul RM
Parlamentul RM - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii moldoveni nu au reuşit nici joi să examineze proiectul de lege referitor la neutralitatea ţării. Discuţiile ar putea să fie transferate într-o comisie specială.

CHIŞINĂU, 14 mai – Sputnik Moldova. Deputaţii moldoveni nu au reuşit nici la şedinţa de joi a Parlamentului să discute proiectul de lege referitor la statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat faptul că proiectul de lege până la această oră nu a fost examinat de comisia parlamentară sesizată în fond şi nu există un raport de bază petru proiectul acestui act normativ.

„Dat fiind caracterul complex, delicat şi dificil pe alocuri al proiectului de lege respectiv, mai mulţi deputaţi, inclusiv unii dintre autorii proiectului, propun formarea unui grup de lucru ce va definitiva acest document”, a spus Candu.

Proiectul de hotărâre la care s-a referit spicherul moldovean a fost înaintat de deputatul Dumitru Diacov. Potrivit documentului, toate fracţiunile urmează să delege membri în acest grup.

În acest context deputatul liberal, Valeriu Munteanu, a declarat că PL nu va delega membri în acest grup de lucru, amintind că liberalii sunt autorii unei sesizări la Curtea Constituţională prin care se va încerca demonstrarea faptului că Republica Moldova nu este stat neutru, iar statutul de neutralitate ar fi o „himeră”. Această tentativă a fost criticată de deputatul liberal-democrat, Flad Filat.

Fluxul de știri
0