Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Franța și Germania s-au pronunțat contra aderării Moldovei la NATO

© NATOНАТО
НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
Emeri de Montesquieu, senator francez, se pronunță contra intrarării Moldovei în NATO.

CHIȘINĂU, 13 mai —  Sputnik Moldova. Franța și Germania s-au pronunțat contra aderării Ucrainei, Georgiei și Moldovei la NATO. Acest lucru l-a declarat Emeri de Montesquieu, membru în senatul Franței. Acest lucru l-a anunțat RIA. ru. Potrivit lui Montesquieu, aceasta a fost o provocare absolută. Precum se știe, în planul de strategie a securității SUA pentru 2015 se înscrie susținerea Moldovei, Ucrainei și Georgiei privind colaborarea cu NATO. Moscova, de mai multe ori s-a pronunțat în ceea ce privește menținerea statutului de neutralitate al Ucrainei. Între altele, Serghei Lavrov a subliniat, că de acest lucru va depinde securitatea în Europa și Atlantic.

Amintim că Nicolae Timofti a declarat mai devreme că apropierea Moldovei de NATO este singura cale de consolidare a securității de stat.

”UE a dat speranță cetățenilor acestor țări, că ei vor putea intra în Uniunea Europeană. Putem presupune că perspectiva de extindere a NATO se înțelege ca o provocare”, a declarat Montesquieu.

Cuvinte-cheie: Moldova, nato

 

Fluxul de știri
0