Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miniştrii de Transport din ţările OCEMN, reuniţi la Chişinău

© Sputnik / Yurii Somov / Accesați arhiva multimediaГосударственный флаг Республики Молдова
Государственный флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare

CHIŞINĂU, 13 mai – Sputnik Moldova. La Chişinău se desfăşoară  Reuniunea Miniştrilor de Transport din ţările OCEMN şi şedinţa grupurilor de lucru pe transport, în contextul exercitării preşedinţiei Republicii Moldova la Organizaţia de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN).

Разбитые дороги - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un drum regional care leagă 22 de sate, va fi reconstruit

Genericul reuniunii este „Transportul fără frontiere: soluţii pentru regiunea OCEMN”. Temele principale ce vor fi abordate de şefii ministerelor responsabile de transport din cele 12 state membre vor viza analizarea stadiului cooperării în domeniul transporturilor, avansarea procesului de implementare a principalelor proiecte demarate sub egida OCEMN, mobilizarea eforturilor în vederea facilitării transporturilor în regiunea Bazinului Mării Negre.

OCEMN este cea mai veche formă de cooperare în regiunea Mării Negre, la care participa Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Turcia, Ucraina şi Serbia. Organizaţia are o abordare bazată pe proiecte în domeniul cooperării economice. 


Fluxul de știri
0