Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Organizarea pieţei vitivinicole”, pe masa de lucru a miniştrilor

© Sputnik / Sergei Veniavsky / Accesați arhiva multimediaВиноград
Виноград - Sputnik Moldova
Abonare
Stocurile de vinuri în ale căror procese tehnologice a fost utilizat alcool etilic rectificat de altă natură decât de origine vitivinicolă urmează a fi declarate de către agenţii economici Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

CHIŞINĂU, 12 mai – Sputnik Moldova. Stocurile de vinuri în ale căror procese tehnologice a fost utilizat alcool etilic rectificat de altă natură decât de origine vitivinicolă urmează a fi declarate de către agenţii economici Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Prevederea este inclusă în Reglementarea tehnică „Organizarea pieţei vitivinicole”, document care se află în agenda de lucru a şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Reglementarea tehnică „Organizarea pieţei vitivinicole” va stabili regulile de organizare a pieţei vitivinicole, normele privind potenţialul d eproducţie, cerinţele specifice privind obţinerea produselor vitivinicole, etapele de fabricare şi comercializare a produselor vitivinicole cu denumire de origine protejată şi cu indicaţie geografică protejată. 

Documentul mai stabileşte normele specifice de producere a produselor vitivinicole ecologice, procedeele tehnologice autorizate şi restricţiile în enologie. Cerinţele faţă de etichetare şi de trasabilitatea producţiei vitivinicole, precum şi procedurile de evaluare a conformităţii produselor vitivinicole, de asemenea, sunt stipulate în Reglementarea tehnică „Organizarea pieţei vitivinicole”. 

Reglementarea tehnică „Organizarea pieţei vitivinicole” va intra în vigoare în termen de şase luni de la data publicării în „Monitorul Oficial”. 


Fluxul de știri
0