Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şefii de la CNA, CNI şi MAI ar putea fi schimbaţi?

Abonare
Şefii de la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), Centrul Naţional de Integritate (CNI) şi MAI ar putea fi demişi.

CHIŞINĂU, 7 mai – Sputnik Moldova. Şefii de la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), Centrul Naţional de Integritate (CNI) şi MAI ar putea fi demişi.

Premierul Chiril Gaburici a declarat joi la întoarcerea sa din deplasarea la Kiev că îşi propune ca „în trei luni să revină cu reforma CNA, CNI şi poliţie”.

„Conducerea în aceste instituţii trebuie să fie aleasă public, transparent, vizibil de o comisiei independentă”, a declarat Gaburici.

„Este imposibil de discutat despre dezvoltarea ţării şi scoaterea RM din criză, atât timp cât avem un nivel înalt de corupţie. Corupţia este peste tot, în toate sectoarele. Trebuie să fim obiectivi, nu s-au făcut paşi mari până acum ca să combatem corupţia”, a declarat premierul.

Gaburici a anunţat că va prezenta „iniţiative puternice în lupta cu corupţia”. 

„Una fi că Ministerul Justiţiei îmi va prezenta legea nouă cu privire la procuratură pe care o vom vota săptămâna viitoare în Guvern şi o vom prezenta Parlamentului”, a notat acesta.

O altă acţiune pe care intenţionează să o prezinte premierul este „crearea consiliului anticorupţie care va evalua o dată pe lună activitatea organelor de drept din Moldova”. Gaburici mai spune că în lupta cu corupţia mai este necesară excluderea birocraţiei. 

„Avem birocraţie peste tot, şefii au şefi care la rândul lor tot au şefi şi aşa mai departe”, a declarat Gaburici. Premierul spune că „funcţionarii trebuie să lucreze pentru cetăţean”. 


Fluxul de știri
0