Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia capitalei: a fost destructurat un grup criminal profesionist, specializat în spargerea de locuinţe

Abonare
Ofiţerul de presă al Poliţiei capitalei, Adrian Jovmir, a anunţat joi că oamenii legii au reuşit să destructureze un grup criminal specializat în furtul din locuinţe prin spargere.

CHIŞINĂU, 7 mai – Sputnik Moldova. Ofiţerul de presă al Poliţiei capitalei, Adrian Jovmir, a anunţat joi că oamenii legii au reuşit să destructureze un grup criminal specializat în furtul din locuinţe prin spargere.

Jovmir a subliniat că este vorba despre un grup profesionist, format din cel puţin patru persoane cu o bună pregătire fizică. Aceştia erau suficient de abili în forţarea fără zgomot a geamurilor termopan şi în „curăţarea” locuinţelor în timp ce stăpânii caselor dormeau.

Angajaţii Poliţiei din sectorul Buiucani au document trei cazuri de furt din locuinţe, toate fiind case la sol, dar nu este exclus faptul că vor fi descoperite şi alte cazuri similare cu implicarea lor. Reţinerea făptaşilor a avut loc noaptea trecută în Taraclia. Operaţiunea de reţinere a fost bine planificată, iar infractorii nu au avut nici o şansă să scape. Poliţiştii au efectuat o serie de percheziţii la domiciliile reţinuţilor şi au găsit mai multe bunuri, inclusiv obiecte ce au fost furate în ultimele trei cazuri documentate în sectorul Buiucani din Chişinău.

„Rolurile între membrii grupului erau bine distribuite: în timp ce unul stătea la pândă, ceilalţi pătrundeau în locuinţe, sustrăgeau tot ce se putea, inclusiv automobile din garaje sau curţi, după care plecau fără a produce zgomot. Aceştia ştergeau toate urmele. Asta se întâmpla în timp ce oamenii din casă dormeau. În unul dintre cazuri, o locuinţă a fost prădată în timp ce stăpânul dormea cu pistolul la cap şi nu a auzit nimic. Infractorii umblau prin casă, găseau cheile de la automobil, ştiau să deschidă porţile, ieşeau silenţios şi plecau de la locul infracţiunii cu mijlocul de transport furat”, a declarat Adrian Jovmir.

Primul furt documentat a avut loc în aprilie curent, a menţionat Jovmir. Potrivit lui, infractorii au sustras un automobil de modelul Toyota Auris, bani şi alte bunuri. Al doilea furt a fost comis tot în sectorul Buiucani şi tot într-o casă la sol în timp ce stăpânii dormeau. Membrii grupului au forţat geamul termopan fără a produce zgomot, au sustras un automobil şi alte bunuri. În al treilea caz stăpânii nu erau acasă. Din locuinţă a fost sustras un safeu în care era o sumă mare de bani şi un pistol de model Glock. „Au venit cu un automobil furat anterior, cu plăcile de înmatriculare schimbate, şi după comiterea furtului au plecat într-o direcţie necunoscută”, a mai spus Jovmir. Doar în cazul ultimului furt este vorba despre o pagubă materială în sumă de circa jumătate de milion de lei.

Cei patru sunt reţinuţi pentru 72 de ore. Ei şi-ar fi recunoscut vina. Este vorba despre furturi în proporţii deosebit de mari, pentru care făptaşii riscă pedepse între 7 şi 12 ani de privaţiune de libertate, a declarat Adrian Jovmir.

Acesta a reiterat recoamndarea Poliţiei, ca proprietarii caselor să nu mizeze pe geamuri, ci să instaleze la  ele gratii.

 

Fluxul de știri
0