Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost demarată procedura privind numirea ambasadorului RM la Moscova

© Sputnik / Evghenii PanasencoМинистерство иностранных дел и европейской интеграции
Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a demarat procesul privind numirea ambasadorilor RM în Federaţia Rusă, Japonia şi Israel, a declarat pentru agenţia News-Moldova purtătorul de cuvânt al MAEIE, Ana Taban.

 

CHIŞINĂU, 7 mai – News-Moldova. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a demarat procesul privind numirea ambasadorilor RM în Federaţia Rusă, Japonia şi Israel, a declarat pentru agenţia News-Moldova purtătorul de cuvânt al MAEIE, Ana Taban. 

Taban a explicat că, deocamdată, ministerul nu poate face public nici un nume, deoarece procedura de numire a ambasadorilor include mai multe proceduri printre care identificarea persoanei, agrementul ţărilor de acreditare, aprobarea candidaturilor de către structurile de stat ale Moldovei. 

Moldova a rămas fără ambasador în Federaţia Rusă la începutul lunii martie când Andrei Galbur, care deţinea această funcţie din noiembrie 2012, a fost numit în postul de viceministru al afacerilor externe. 

La 1 aprilie, Guvernul l-a rechemat pe ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Anatol Vangheli, şi l-a numit în funcţia de secretar general în cadrul MAEIE. Tot la 1 aprilie, Cabinetul de Miniştri a decis deschiderea unei Ambasade a RM în Japonia.


Fluxul de știri
0