Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou proiect care prevede scăderea preţului la 80% din medicamente

© Flickr / ZaldyImgsyringe
syringe - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege propus de un grup de deputaţi PCRM şi care prevede micşorarea preţurilor la medicamente prin stabilirea diferenţiată a adaosurilor comerciale

CHIŞINĂU, 5 mai – Sputnik Moldova. Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege propus de un grup de deputaţi PCRM şi care prevede micşorarea preţurilor la medicamente prin stabilirea diferenţiată a adaosurilor comerciale. 

Ministrul Sănătăţii Mircea Buga a declarat în şedinţa Guvernului că, dacă vor fi efectuate modificările respective la Legea cu privire la activitatea farmaceutică „în ansamblu urmează să se ieftinească cu peste 14% preţul la 80% din medicamente”. 

„Acest proiect a coincis şi cu activitatea unui grup de lucru format în cadrul Guvernului care examina procedura de revizuire a preţurilor la medicamente şi la modul de aplicare a adaosurilor comerciale”, a declarat ministrul.

Autorul proiectului, deputatul PCRM Oxana Domenti, preşedintele comisiei parlamentare pentru protecţie socială, sănătate şi familie, a declarat pentru News-Moldova că pe lângă scăderea preţurilor la medicamente, „această iniţiativă legislativă va creşte şi gradul de accesibilitate al cetăţenilor la un spectru mai larg de medicamente”. 

Săptămâna trecută, comisia parlamentară pentru protecţie socială, sănătate şi familie a desfăşurat audieri pe marginea preţului şi stabilirii adaosului comercial la medicamente, unde pe lângă deputaţi şi membri ai Guvernului au participat şi reprezentanţii societăţii civile, a celei academice şi organizaţiilor internaţionale. În cadrul acestor dezbateri, Parlamentul şi Guvernul şi-au exprimat disponibilitatea de a susţine iniţiativele de micşorare a preţurilor la medicamente şi produsele farmaceutice. 


Fluxul de știri
0