Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exporturile Moldovei s-au redus cu 15%, iar importurile – cu 20%

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaКонтейнеры. Архив
Контейнеры. Архив - Sputnik Moldova
Abonare
În primele trei luni ale anului, exporturile de mărfuri au totalizat 488,2 milioane dolari, volum inferior celui realizat în perioada similară din anul trecut cu 14,8%.

CHIŞINĂU, 5 mai – Sputnik Moldova. În primele trei luni ale anului, exporturile de mărfuri au totalizat 488,2 milioane dolari, volum inferior celui realizat în perioada similară din anul trecut cu 14,8%, transmite Sputnik Moldova.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, exporturile de mărfuri destinate ţărilor Uniunii Europene au însumat 320,0 milioane dolari, cu 0,3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din anul 2014.

Ţările CSI au fost prezente în exporturile Moldovei cu o pondere de 104,1 milioane dolari. Exporturile de mărfuri către aceste ţări s-au redus cu 42,4%, comparativ cu ianuarie-martie ale anului trecut.

Importurile de mărfuri au totalizat 975,9 milioane dolari, volum inferior celui realizat în perioada corespunzătoare din anul trecut cu 19,9%.

Importurile din ţările UE s-au cifrat la 433,1 milioane dolari, cu 21,1% mai puţin decât în ianuarie-martie 2014.

Importurile de mărfuri provenite din ţările CSI au avut o valoare de 290,0 milioane dolari SUA, cu 24,5% mai puţin decât în ianuarie-martie anul trecut.

Decalajul considerabil în evoluţia exporturilor şi importurilor a determinat acumularea unui deficit al balanţei comerciale în valoare de 487,7 milioane dolari.

Fluxul de știri
0