Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția la datorie în ziua alegerilor: Ce încălcări s-au înregistrat de ziua tăcerii

© Photo : Facebook / Poliția Republicii MoldovaPoliția a primit 30 de automobile noi
Poliția a primit 30 de automobile noi - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Pe parcursul zilei tăcerii au fost raportate patru cazuri de agitație electorală, iar oamenii legii documentează cazurile respective. 
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției a ieșit într-un briefing în această dimineață pentru a face un bilanț al zilei de ieri și pentru a prezenta informații despre începutul ziua alegerilor.
Alegerile parlamentare anticipate 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Societate
CEC a prezentat primele informații privind scrutinul de astăzi
Astfel, potrivit lui Marin Maxian, sâmbătă, când a fost ziua tăcerii, oamenii legii au înregistrat patru cazuri de agitație electorală, iar acum aceste cazuri sunt cercetate. Totodată, poliția a primit mai multe sesizări despre unele eventuale încălcări, iar polițiștii s-au autosesizat și urmează să verifice toate informațiile obținute. 
Maxian a vorbit și despre faptul că toate buletinele de vot au fost transportate ieri în siguranță către secțiile de votare, iar oamenii legii au păzit birourile electorale pentru a fi evitate anumite incidente neplăcute, susține Maxian.
Șeful adjunct al IGP a menționat că în trei secții de vot din țară nu s-au ajuns buletine de vot conform listei de alegători, iar președinții secțiilor au remediat solicitat CEC-ului să soluționeze problema. Totodată, Maxian a mai spus că la una dintre secțiile de votare au fost livrate buletinele de vot destinate altei secții, dar și această problemă a fost soluționată cu succes. 
Maxian a precizat în cadrul briefing-ului că nici în ziua alegerilor nu este permisă agitația electorală, iar oamenii legii vor fi cu ochii în patru pentru a identifica asemenea încălcări și pentru a nu admite influențarea alegătorilor. Șeful adjunct al IGP a vorbit și despre posibilele presiuni din regiunea transnistreană și a declarat că oamenii legii sunt pregătiți să facă față provocatorilor care au intenția să destabilizeze situația și să-i sancționeze conform legii. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0