Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chicu: Cum vor funcționa școlile după turul doi al alegerilor

Abonare
Premierul Ion Chicu a vorbit în cadrul briefingului de astăzi despre procesul de studii în școlile care găzduiesc secțiile de votare în cadrul scrutinului prezidențial.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu a precizat că astăzi în instituțiile de învățământ în care au fost amenajate secții de votare procesul de studii se desfășoară de la distanță, pentru că în clădiri este efectuată dezinfecția. Așa se va întâmpla și a doua zi după turul doi al alegerilor prezidențiale.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Schimbări în școli și grădinițe: Ordinul ministrului

„În țara 754 de instituții educaționale oferă spații pentru birourile electorale. În aceste școli s-a reluat procesul de studii, dar de la distanță. Pentru turul doi vom aplica același algoritm. Pentru toate cele 754 de școli vom avea învățământ la distanță”, a declarat Ion Chicu.

În context, Ion Chicu a declarat că Guvernul va acorda CEC și mai departe suport pentru organizarea corectă a alegerilor. În turul doi al alegerilor prezidențiale va fi constituit același număr de birouri destinate diasporei.

„Vom discuta cu autoritățile acestor țări să deschidă aceste birouri, pentru că situația pandemică creează probleme”, a mai spus premierul. 

În cadrul primului tur de scrutin au votat peste 1,3 milioane de cetățeni Moldoveni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0