Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primele declarații ale Comisiei Electorale Centrale

© Sputnik / Mihai CarausCEC
CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electoral Centrală a făcut primele declarații despre scrutinul prezidențial care se desfășoară astăzi în țară, dar și peste hotare. Deocamdată, CEC nu a menționat abateri grave.

CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Comisia Electoral Centrală a anunțat că la ora 07:00 toate secțiile de votare și-au deschis ușile conform planului. 

Numărarea voturilor la alegerile președintelui Moldovei - Sputnik Moldova
LIVE: Ultimele știri - Alegeri prezidențiale în Moldova 2020
"Acest scrutin este o provocare pentru întreaga societate, nu doar pentru CEC. Autoritățile statului și-au concentrat atenția și toate eforturile pentru a organiza procesul în maximă siguranță, transparență și corectitudine. În cele 42 de secții de votare organizate pentru organizatorii din stânga Nistrului procesul de votare a început fără incidente majore. Condamnăm orice situație care obstrucționează accesul de votare  a alegătorilor la urne",  a precizat Dorin Cimil, președintele CEC. 

Pentru secțiile de vot de pe teritoriul Republicii Moldova au fost tipărite aproape 3 milioane de buletine de vot (2.934.017), iar pentru secțiile de peste hotare au fost tipărite 556 de mii de buletine de vot. 

"Conform datelor, în străinătate votarea a demarat la 07:00. Primul alegător a votat în Japonia. Urmat de China, Azerbaidjan, Israel, Rusia, România, Turcia, Bulgaria, Cipru, Ucraina, Belarus. Pe site-ul Ministerului de Externe sunt actualizate datele despre secțiile de votare, iar alegătorii din străinătate sunt îndemnați să urmărească actualizările", a declarat Dorin Cimil, președintele CEC. 

Prezența la vot până în acest moment este de 58845 de alegători, ceea ce constituie 2,09 la sută din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie au fost formate 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 de secții de votare peste hotare, dintre care 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Următoarea ședință a Comisiei Electorale Centrale va avea loc la ora 12:00. Atunci CEC va prezenta rata de participare la scrutin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0