Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce le-a spus ministrul Agriculturii protestatarilor și ce i-au reproșat oamenii

© Sputnik / Mihai CarausПротесты аграриев в Молдове
Протесты аграриев в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a stat de vorbă cu un grup de agricultori ce protestează pe drumul către Chișinău, în preajma satului Rusca din raionul Hâncești. Oficialul a spus că Guvernul caută surse din care să-i poată ajuta mai mult decât a anunțat deja.  

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Ministrul Agriculturii, Ion Perju, s-a deplasat astăzi până la agricultorii care protestau lângă localitatea Rusca, raionul Hâncești, pentru a sta de vorbă cu ei.

Protestul agricultorilor Căușeni - Sputnik Moldova
LIVE TEXT: Protestul agricultorilor în mai multe raioane din Republica Moldova

„Suntem și în căutarea altor surse ca să putem să vă ajutăm”, le-a spus ministrul oamenilor.

„Forță majoră (n. red.: în agricultură) nu vreți, trei mii de lei nu vreți”, a constatat imediat unul dintre protestatari.

Agricultorii îi cer Guvernului să declare stare excepțională în domeniul agriculturii, fapt care ar presupune și prelungirea perioadei în care pot întoarce creditele contractate și pe care n-au cum să le întoarcă acum, din cauza că seceta le-a făcut praf investițiile.

Totodată, protestatarii spun că statul ar trebui să le ofere un sprijin de cel puțin 3.000 de lei pentru fiecare hectar pe care culturile cerealiere din prima grupă au fost compromise de secetă, dar nu o singură mie de lei, cum a promis Guvernul.

Протесты аграриев в Молдове - Sputnik Moldova
Societate
Protest din disperare: Unii agricultori se îmbolnăvesc văzând că seceta i-a ruinat

Sputnik Moldova a realizat o transmisiune live de pe drumul Căușeni – Chișinău pe care protestatarii din mai multe raioane din sud afectate puternic de secetă l-au blocat la un moment dat, poziționându-se ei înșiși pe carosabil, dar și cu tehnica agricolă.

Agricultorii protestează simultan pe drumurile către Chișinău în mai multe raioane, inclusiv în Căușeni, Ungheni, Cimișlia, Cantemir, Stefan Vodă, Vulcănești, Leova. Presa relatează și despre un protest al agricultorilor la Drochia, din nordul Moldovei, o regiune care a fost mai puțin afectată de secetă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0