Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lisnevschi: Politicienii se vor certa și acuza reciprioc și după alegeri

© Sputnik / Mihai CarausIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile prezidențiale nu vor pune capăt luptei politice dintre Maia Sandu și Igor Dodon, susține politologul Ian Lisnevschi.
Lisnevschi: Politicienii se vor certa și acuza reciprioc și după alegeri

Indiferent cine va fi învingătorul scrutinului prezidențial, instabilitatea politică din țară va continua, iar viața cetățenilor nu se va schimba. De această părere este președintele companiei de consultanță și cercetare politică „Intellect Group”, Ian Lisnevschi, care a analizat în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” greșelile din campania electorală și șansele de câștig ale candidaților la funcția de șef de stat Maia Sandu și Igor Dodon.

”De mâine, spun cu probabilitatea de 90%, politicienii vor continua să se învinuiască reciproc și să se certe. Probabil, candidatul care va câștiga va încerca să arate că va fi președintele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. După scrutin, ar fi bine ca Maia Sandu și Igor Dodon să analizeze posibilitățile pe care le au înainte de a continua bătălia politică”, a opinat Ian Lisnevschi.  

Puțin probabil este  însă ca Maia Sandu și Igor Dodon să pună capăt luptei politice, consideră Ian Lisnevschi.

”Funcția de președinte al țării nu înseamnă practic nimic, în condițiile unei republici parlamentare. Dar pe termen de lungă durată este un început al campaniei parlamentare, ca urmare nu putem vorbi că după alegerile prezidențiale va fi mai liniștit. De mâine va începe campania preelectorală a alegerilor parlamentare”, a conchis Ian Lisnevschi.

Mai multe detalii aflați din fișierul audio.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0