Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce va urma după alegerile prezidențiale

© Sputnik / Mihai CarausIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Ian Lisnevschi a analizat în studioul Radio Sputnik Moldova două scenarii posibile după alegerile prezidențiale.
Ce va urma după alegerile prezidențiale

Politologul Ian Lisnevschi a analizat, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, două scenarii posibile după scrutinul prezidențial. Unul se referă la situația în care Igor Dodon va fi reales președinte al Republicii Moldova și celălalt – la situația în care funcția va fi preluată de un candidat de pe eșichierul politic de dreapta.

”În cazul primului scenariu, va continua o colaborare între instituțiile statului. Opoziția se va revolta, însă societatea nu este pregătită pentru proteste. Oamenii își doresc liniște, mai ales că sunt afectați de pandemie și probleme economice”, a explicat Ian Lisnevschi.

Victoria unui candidat de dreapta ar putea face dificilă colaborarea dintre Parlament și Președinție, susține Ian Lisnevschi. Mai mult, există riscul înrăutățirii relațiilor între Republica Moldova și marile puteri politice ale lumii.

”Analizând comportamentul candidaților, mă întreb dacă nu vor comite greșeli grave, care vor face și mai rău Republicii Moldova. Președintele unei țări trebuie să fie și deștept, nu doar cinstit. Rusia, SUA și UE sunt forțe masive, care la nivel global rezolvă probleme în valoare de 100 de trilioane de euro. De aceea, în raport cu ele, trebuie adoptată o poziție echilibrată. Manifestarea agresivității față de una dintre aceste trei puteri poate avea repercusiuni economice grave pentru Republica Moldova”, a opinat Ian Lisnevschi.   

Pentru audierea opiniei complete a politologului Ian Lisnevschi, accesați fișierul audio.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0