Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Vom avea doar două partide în Parlament, maximum trei

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Liderii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin și Igor Dodon, au ieșit cu declarații de presă după închiderea secțiilor de votare.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, s-a arătat încrezător că blocul electoral PCRM-PSRM va înregistra un rezultat bun la alegerile de astăzi. El a spus că există probabilitate că vom avea un parlament doar cu două partide politice, maximum trei. Totodată el le-a mulțumit cetățenilor pentru participarea foarte activă în scrutinul de astăzi. El a spus că temerea lui a fost că, după o astfel de campanie electorală, oamenii nu au să iasă la vot.
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Societate
PAS - primele declarații după încheierea votului: Așteptăm rezultatele finale
„Cetățenii Republicii Moldova au fost astăzi chiar mai activi decât în primul tur al alegerilor prezidențiale. În condiții de vară, de căldura de afară. Dragi concetățeni, eu vă mulțumesc sincer că ați crezut că se pot delega oameni demni în Parlamentul Republicii Moldova. Vă mulțumesc că ați fost activi, atât celor din interiorul țării cât și celor din afara țării”, a declarat liderul socialiștilor, Igor Dodon. 
Dodon a mulțumit și colegilor săi din Partidul Comuniștilor cu care au mers împreună în această campanie electorală. Dodon spune că odată cu validarea acestor alegeri în Republica Moldova începe o nouă etapă. În context, liderul socialist a venit cu un mesaj către toți deputații care vor accede în noul Parlament. 
„Noi nu trebuie să admitem alte crize politice. Oamenii au ieșit masiv la vot și au votat pentru noi. Da, există probabilitatea că vom avea un Parlament din două partide, maximum trei, dar noi nu trebuie să mai admitem crize politice. Ar fi bine să existe o perioadă de stabilitate”, a precizat Igor Dodon. 
Acesta a mai spus că în acest moment se acumulează toate încălcările care au fost depistate în cadrul procesului electoral, iar ultorior vor decide dacă vor contesta sau nu rezultatul alegerilor. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0