Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mai mulți experți electorali internaționali vor monitoriza scrutinul de mâine

© Sputnik / Mihai CarausCEC
CEC - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
30 de experți electorali internaționali vor monitoriza alegerile de duminică. Potrivit CEC, aceștia sunt reprezentanți ai zece țări.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Comisia Electorală Centrală s-a întâlnit cu autorități electorale partenere din Ucraina, România, Republica Azerbaidjan, Federația Rusă, Georgia, Republica Turcia, Republica Belarus, Kazahstan și Republica Kîrgîzstan pentru a discuta acțiunile întreprinse de CEC pentru a organiza scrutinul.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Politică
Câți bani au cheltuit concurenții electorali pentru campanie: Datele CEC - Foto
Potrivit CEC, colegii din străinătate au apreciat eforturile depuse de autorități pentru a desfășura un scrutin anticipat, în condițiile mai multor provocări.
„Aceștia s-au arătat interesați de activitatea organelor electorale, funcționarea sistemelor informaționale gestionate de CEC, de asigurarea transparenței finanțării campaniei electorale desfășurată de candidați, de stabilirea și aplicarea regulilor legate de situația pandemică”, se menționează într-un comunicat de presă CEC.
CEC a menționat că aflarea celor 30 de experți electorali internaționali în Moldova este o bună oportunitate pentru reprezentanții Comisiei să realizeze un schimb de experiență.
Pe parcursul zilei de duminică, 11 iulie, experții electorali vor monitoriza desfășurarea procesului electoral în câteva circumscripții electorale, vizitând mai multe secții de votare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0