Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sondaj: Sandu sau Dodon? Cine are mai mari șanse de victorie

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон и Майя Санду
Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Cu câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din acest an a fost prezentat încă un sondaj de opinie. Una din întrebări se referă la opțiunile de vot.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Peste 41 la sută dintre alegătorii cu drept de vot din Republica Moldova și-ar da votul în turul doi al alegerilor prezidențiale pentru actualul președinte. Datele au fost prezentate de Asociația Sociologilor și Demografilor într-o nouă cercetare sociologică - „Opțiunile electorale ale cetățenilor din Republica Moldova în preajma turului II al alegerilor prezidențiale”.

Cabine de vot - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj exit-poll la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Astfel, sondajul arată că 41,4% ar vota pentru Igor Dodon, iar 40,5 % din respondenți și-ar da votul pentru candidatul Partidului Politic Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Potrivit sociologilor, la sondaj nu au participat reprezentanți ai diasporei și cetățeni care locuiesc în stânga Nistrului. 

 

Datele cercetării mai arată că practic fiecare a cincea persoană este foarte interesată de politica din Republica Moldova. Totodată, peste 50 la sută dintre respondenții participanți la studiu au răspuns că își doresc alegeri anticipate. Aproape 40% apreciază negativ anticipatele.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, pentru PSRM ar vota 31,9%, iar pentru PAS 17,8%. Pentru partidul Politic Șor și-ar exprima opțiunea politică 8,2% din alegători, iar pentru partidul condus de Renato Usatîi - 8,0%. Pentru Platforma DA și-ar da votul 4,6% din respondenți, iar pentru PDM – 2,5%.

La sondaj au participat 1177 de persoane din 81 de localități, cu vârsta de peste 18 ani. Cercetarea are o marjă de eroare de aproximativ 3%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0