Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat al Dumei de Stat: Sandu nu poate câștiga onest în turul doi de scrutin

Sputnik
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Maia Sandu nu poate câștiga onest în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, consideră primul vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI, Konstantin Zatulin.
La alegerile prezidențiale din Republica Moldova, actualul președinte, Maia Sandu, care candidează pentru al doilea mandat, conduce cu peste 42% din voturi. La referendumul organizat în aceeași zi cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, conform datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 99,% din procesele-verbale, 50,30% dintre alegători au votat în favoarea integrării europene.
„Acum vom vedea „democrația” occidentală în toată splendoarea ei. Dar chiar dacă în orele rămase vor reuși să adune 50% + un vot pentru „Europa”, iar Maia Sandu va putea în sfârșit să apară în fața jurnaliștilor, situația ei este proastă. Nu poate câștiga onest în turul al doilea. Asta este clar pentru toți. Acum trebuie să fim atenți la trucuri – pentru că, în contextul „luptei sfinte împotriva Rusiei”, Occidentul este gata să-și permită orice”, a scris Zatulin pe canalul său de Telegram.
Republica Moldova
De ce e totuși bine ca Stoianoglo să câștige în turul doi
Potrivit lui, referendumul privind aderarea Moldovei la UE este necesar pentru ca Sandu „să cedeze republica României.”
„Și înainte de asta, sub pretextul integrării europene, a dizolvat toată opoziția în anticiparea alegerilor parlamentare de anul viitor. Nu am nicio îndoială că în cele peste două sute de secții de votare din Europa de Vest, acum se încearcă cu toate puterile să se mărească procentul. Cu sprijinul activ al sponsorilor occidentali ai Maiei Sandu. S-au străduit atât de mult în toate aceste luni. Nu a fost zi fără ca vreun oficial de rang înalt, cum ar fi Ursula von der Leyen sau Olaf Scholz, să nu fi vizitat Chișinăul. Și, cu toate acestea, un asemenea afront,” a remarcat deputatul.