Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În preajma vizitei în Vietnam Putin a publicat un articol despre relațiile cu această țară

Vladimir Putin
În preajma vizitei sale oficiale în Vietnam Putin a publicat un articol despre relațiile Rusiei cu această țară
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a remarcat că Rusia și Vietnamul cooperează strâns la platformele multilaterale cheie, în primul rând la Națiunile Unite. Articolul lui Putin pentru publicarea oficială a Comitetului Central al Partidului Comunist din Vietnam „Nyanzan”, intitulat „Rusia și Vietnam: prietenie testată în timp”, a fost publicat pe site-ul Kremlinului.
„Noi (Rusia și Vietnam - n.red.) interacționăm îndeaproape la platformele multilaterale cheie, în primul rând la Națiunile Unite”, se spune în articol.
Totodată, Putin a exprimat recunoștință Vietnamului pentru poziția sa echilibrată față de criza ucraineană și dorința de a contribui la căutarea unor modalități reale de rezolvare pașnică a acesteia.
Președintele rus a remarcat și faptul că aproape 60% din comerțul dintre Rusia și Vietnam în primul trimestru al anului 2024 s-a desfășurat în monede naționale, acest lucru fiind în concordanță cu tendința globală de a abandona utilizarea monedelor în mare măsură compromise în comerțul și investițiile internaționale.
De asemenea, liderul rus a pledat pentru schimburi turistice bilaterale mai consistente, ceea ce va conduce și la creșterea traficului aerian dintre cele două state.
Internațional
Acordul dintre Rusia și Coreea de Nord prevede ajutor reciproc în caz de agresiune