Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La începutul lunii mai, Xi Jinping va vizita Franța, Serbia și Ungaria

Xi Jinping. Foto de arhivă
Ministerul chinez de Externe: Xi Jinping va vizita Franța, Serbia și Ungaria în perioada 5-10 mai
Sputnik
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Președintele chinez Xi Jinping urmează să viziteze Franța, Serbia și Ungaria în perioada 5-10 mai, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.
"La invitația președintelui Republicii Franceze (Emmanuel) Macron, a președintelui Republicii Serbia (Aleksandar) Vucic și a președintelui și prim-ministrului Ungariei (Tamás) Szujok și (Viktor) Orbán, președintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în cele trei țări menționate mai sus în perioada 5-10 mai", a declarat Hua Chunying într-o declarație pe site-ul Ministerului chinez de Externe.
Detaliile despre aceste vizite nu au fost oferite.
Potrivit Agenției France-Presse, care citează Palatul Elysee, președintele Republicii Populare Chineze va vizita Franța pe 6-7 mai "pentru a discuta, printre altele, despre conflictul din Ucraina cu (președintele francez) Emmanuel Macron".
Se menționează că Macron îl va însoți apoi într-o deplasare în departamentul Pirineii Superiori din regiunea Occitania, în sud-vestul Franței, "pentru o întâlnire mai personală".
"Vizita coincide cu cea de-a 60-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice între cele două țări și urmează după ce președintele Franței a întreprins o vizită la Beijing în aprilie 2023", a precizat cineva din anturajul președintelui francez.