Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre prima ședință a grupului pentru cadrul macroeconomic, politică fiscală și resurse

Întrevederea a reunit reprezentanți ai mai multor ministere care au discutat despre prognoza preliminară a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2024-2027.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Ministerul Finanțelor anunță că a convocat prima ședință a grupului de lucru responsabil de cadrul macroeconomic, politică fiscală și cadrul resurselor.
Într-un comunicat oficial al MF se spune că întrevederea a reunit reprezentanți ai mai multor ministere care au discutat despre prognoza preliminară a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2024-2027.
La ședință au participat reprezentați ai Cancelariei de Stat, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Băncii Naționale a Moldovei, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Casei Naționale de Asigurări Sociale, Biroului Național de Statistică, Confederației Naționale a Patronatului din Moldova și Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.
Ministerul Finanțelor mai subliniază că prognoza preliminară a principalilor indicatori macroeconomici pentru anii 2024-2027 va sta la baza elaborării Cadrului Bugetar pe Termen Mediu (CBTM) 2025 – 2027.
CBTM este un document prin care se stabilesc obiectivele politicii bugetar-fiscale şi se determină cadrul de resurse şi cheltuieli ale bugetului public național și ale componentelor acestuia în perspectiva de trei ani, amintește ministerul de resort.
Politică
Două tabere pichetează al Curtea Constituțională, în joc e TVA-ul în Găgăuzia