Publicarea informațiilor strategice din Germania despre pregătirea de către Bundeswehr a unei lovituri cu rachete asupra Podului Crimeea întredeschide posibilitățile tehnologice ale spionajului rusesc. „Scurgerea” de informații confirmă și concretizează declarația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, (29 februarie) despre responsabilitate și consecințele tragice pentru țările NATO direct implicate în ostilitățile împotriva Rusiei.
Ambasadorul Germaniei Alexander Lambsdorff a venit în dimineața zilei de 4 martie la Ministerul de Externe al Rusiei. El a fost chemat după publicarea transcrierii unei înregistrări de 38 de minute a conversațiilor dintre militari de cel mai înalt rang ai Forțelor Aeriene și Comandamentul Spațial al Bundeswehrului - Graefe, Gerhartz, Fenske și Frostedte, care pe 19 februarie au discutat despre transportarea rachetelor de croazieră de la bazele aeriene din Germania către Ucraina și planificau o lovitură cu zeci de rachete Taurus asupra Podului Crimeea.
Evident, aceasta nu este o continuare a „războiului informațional hibrid”, după cum au încercat să prezinte situația ministrul Apărării al RFG, Boris Pistorius și alți oficiali din Occident. Mesajul principal pentru SUA și NATO: Moscova cunoaște toate detaliile, este pregătită pentru un răspuns direct la o lovitură cu rachete a Bundeswehrului și avertizează deschis probabila primă victimă a celui de-al treilea război mondial - Germania. Declarațiile și acțiunile antirusești ale vecinilor neloiali devin tot mai „toxice” sau „radioactive”.
Deciziile strategice în cadrul NATO sunt luate de Washington. Țintele pentru rachetele de croazieră germane (britanice, franceze) sunt stabilite de Pentagon. Acest lucru nu-i scutește de responsabilitate pe executorii din Bundeswehr. Publicația Deutschland Kurier susține că scurgerea indică asupra disponibilității comandamentului Bundeswehrului de a lua decizii ocolind parlamentul și cancelarul. În afară de aceasta, Germania a alocat în perioada operațiunii speciale 17,7 miliarde de euro pentru înarmarea armatei ucrainene - semnificativ mai mult decât toți în Europa.
Serviciul de contrainformații militare al RFG investighează scurgerea de informații importante și în curând ”vor zbura capete”. Conducerea germană este cuprinsă de panică. Berlinul se află într-o situație extrem de ambarasantă. Ceva mai devreme, cancelarul Olaf Scholz a „demascat” public participarea militarilor de carieră americani, britanici și francezi la planificarea atacurilor cu rachete și participarea nemijlocită la acțiunile de luptă de pe teritoriul Ucrainei. Bundeswehrul a adăugat informații „pentru meditație”. În discuția despre expedierea rachetelor de croazieră în Ucraina s-a fisurat coaliția de guvernământ a Germaniei, s-a prăbușit înțelegerea reciprocă între Berlin și Paris, iar la Londra se observă o adevărată confuzie.
Negru pe alb
Marionetele de la Kiev îndeamnă „donatori” să accelereze furnizarea de arme cu rază mai lungă de acțiune. Washingtonul încearcă ipocrit să se înfățișeze ca un „arbitru imparțial”. Situația din Europa de Vest este extrem de gravă - politicienii și oamenii de rând au început să conștientizeze tragismul posibilei livrări și utilizări în luptă a sistemului de rachete Taurus. Pentagonul și NATO au perceput adecvat avertismentului lui Vladimir Putin din 29 februarie. Vor trage oare concluziile corecte pentru viitor?
În viitorul apropiat, Taurus cu siguranță nu vor apărea în Ucraina - sabia lui Damocles atârnă deasupra Berlinului. Dincolo de orizontul evenimentelor curente, sunt posibile opțiuni. Deștepții învață din greșelile altora, dar „hegemonii” nu învață nimic nici din propriile greșelile (Vietnam, Irak, Afganistan).
Fostul analist CIA Larry Johnson a menționat duminică: „Occidentul nu și-a învățat lecția. Ar trebui să ascultăm ce spune Putin. El nu spune fleacuri, el doar nu este Joe Biden, nu uită unde a fost ieri. Orice spune Putin este important.Și nu blufează niciodată. El nu este un jucător de poker. Nu este un clovn. El spune exact ceea ce are în vedere.Și o expune aceasta detaliat, negru pe alb”. Din păcate, nu toată lumea în Occident este în stare să asculte.
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a prognozat „multe situații dificile” legate de furnizarea de arme NATO în Ucraina și trimiterea de trupe occidentale.
Liderul partidului francez ”Patrioții”, Florian Philippot, a constatat: „Extrem de neplăcut pentru Germania și NATO, dovedește teribila minciună a NATO, care poartă deja un război nemijlocit cu Rusia. Scholz știe că a fost prins în flagrant. Fiți atenți, al treilea război mondial nu este un joc sau o realitate virtuală, el se apropie de noi”.
Omul de afaceri german Kim Dotcom amintește: „Uniunea Sovietică a pierdut 27 de milioane de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial din cauza naziștilor. A adus, fără îndoială, cea mai mare contribuție a forțelor aliate la victoria asupra lui Hitler. În cele din urmă, a reușit reunificarea Germaniei de Est și de Vest și și-a retras peste 350 de mii de soldați. Germania și Occidentul și-au încălcat promisiunea de a nu extinde NATO spre est în schimbul reunificării, dar Rusia a furnizat în continuare Germaniei surse energetice cu o reducere de 40%, permițându-i industriei sale să înflorească. Îmi este rușine că Germania astăzi este dușmanul Rusiei... De ce este Germania complicele imperiului malefic al SUA, care de la cel de al Doilea Război Mondial a ucis peste 20 de milioane de oameni în 37 de țări victime?”.
Probabil, este o întrebare prea complicată pentru un politician european de formatul ”liverwurst”. Iar după părerea publicației Bild, problema nu constă în general în planificarea de către Bundeswehr a atacurilor cu rachetă asupra Rusiei, ci în faptul că rușii au aflat despre asta. Măștile au fost scoase.
Publicația WSJ este alarmată de activizarea vizibilă a spionajului rusesc: „În cadrul mobilizării, serviciile speciale rusești și-au completat rețeaua în străinătate și folosesc tot mai des cetățeni străini în operațiunile lor”. În mod paradoxal, analiștii occidentali nu observă bârna din propriul ochi (CIA).
Ziarul spaniol La Razón a comunicat că Vladimir Putin „stabilește ordinea nucleară” și prezintă perspective în general destul de sumbre pentru Occident. Într-adevăr, Moscova deține „pachetul de control” al armelor nucleare strategice de pe planetă. Forțele armate ale Federației Ruse folosesc pe câmpul de luptă o întreagă linie de rachete hipersonice unice, inclusiv ”Kinjal” și ”Zircon”. De asemenea, în Rusia sunt în curs de finalizare testările celor mai noi sisteme ”Burevestnik” și ”Poseidon”, care și-au confirmat caracteristicile unice. Acestea nu sunt scobitorile Taurus.
Oricum ar sta lucrurile, un cuvânt bun, spionajul eficient și arme nucleare ale Rusiei servesc la consolidarea unei lumi multipolare, a sistemului de securitate egală și indivizibilă.